Site logo

З чим закрити березовий сік:10 найкращих рецептів

Не проґавте сезон березового соку!
Закрийте березовий сік у банки з лимоном, апельсином, ківі, мороженими ягодами, ананасом, шипшиною, чорносливом, смородиною або цукерками «Дюшес»
чи «Барбарис».

Рецепти березового соку


1 Без додатків.
На 3 л соку: цукор (від 3 ст. ложок до 1 скл.), на кінчик чайної ложки лимонної кислоти. Банки простерилізувати. У каструлі сік, цукор і лимонну кислоту довести до кипіння, розлити у стерильні банки по вінця, накрити стерильними кришками, закрутити. Щоб банка не тріснула, перед тим, як наливати киплячий сік, на дно банки покласти черпак або щось із довгою ручкою.

2 Із шипшиною.
На 3 л соку додати 1 скл. цукру і лимонної кислоти на кінчику ножа, довести до кипіння, покласти в банку 14 сухих шипшинок і залити киплячим соком.

3 Зі скибками лимона, апельсина, ківі.
На 3-літрову банку соку дати трішки менш як склянку цукру і 1/4 ч. ложки лимонної кислоти. Довести до кипіння, зібрати піну і залити в банку, в яку на дно покласти кружальце лимона і/або апельсина (зі шкіркою, попередньо обдати окропом) або 3 кружальця ківі. Закрутити, перевернути банку догори дном і дуже тепло закутати.


4 З апельсином, грейпфрутом.
На 3-літрову банку соку 1 скл. цукру, 1 ч. ложка лимонної кислоти, 1/4 апельсина або по скибці грейпфрута та лимона (покласти в банку, залити киплячим соком).

5 З апельсином і родзинками.
На 3-літрову банку соку 3 кружечки апельсина, жменя родзинок, на кінець ножа лимонної кислоти, 9 ст. ложок цукру.

6 З цукерками «Барбарис», «Дюшес» і м’ятними.
Кинути в 3-літрову банку 2-3 льодяники, можна також додати 2 скибочки лимона чи апельсина (не обов’язково), пів ч. ложки лимонної кислоти і 250 г цукру. Залити доведеним до кипіння соком і закрутити. Перевернути банку і накрити рушником.

7 З ананасом.
2 скибки свіжого ананаса на 3 л соку. Готувати, як написано вище.

8 З м’ятою і шипшиною.
На банку соку додати кілька листків м’яти і 5 шт. шипшини, цукор і лимону кислоту.

9 Із чорносливом.
На 3 л соку, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, 1 скл. цукру, 5-6 штук чорносливу. Буде коричневого кольору і з гарним ароматом.

10 Із замороженою смородиною, вишнею, виноградом.
У сік під час варіння додати ягоди, додати цукор і лимонну кислоту

Коментарі

  • Коментарів поки що немає.
  • Додати коментар