Site logo

Медова паска від Лілії Цвіт

Опара:

1 л молока,
100 г дріжджів,
2 ст. л. цукру (від загальної кількості),
10 ст. л. борошна (від загальної кількості).

Здоба:

5 яєць,
300 г масла 82%,
1 ч. л. солі,
300 г цукру,
2 п. по 16 г ванільного цукру,
50 г меду,
1 ст. л. горілки,
1 кг 900 г + 100 г борошна,
100 мл олії,
500 г сухофруктів

Опара. У велику миску наливаємо ледь тепле молоко, найкраще підходить домашнє і з великим відсотком жирності. Тоді додаємо дріжджі (я для паски використовую пресовані дріжджі). Додаємо 2 ст. л. цукру і ретельно перемішуємо, щоб дріжджі розчинилися. Додаємо 10 ст. л борошна від
загальної кількості, перемішуємо , накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в тепле місце на 40 хв.

Готуємо здобу. З’єднуємо яйця, цукор, ванільний цукор, ст. л. солі, розтоплений мед, розтоплене масло. Перемішуємо міксером до однорідності, щоб цукор трішки розчинився.
ВАЖЛИВО, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури. До опари додаємо здобу й горілку та починаємо поступово додавати борошно. Його додаємо в три етапи. Обов’язково просіюємо борошно. Вимішуємо тісто приблизно хвилин 15-20. Тісто на паску обов’язково добре вимісити, від цього залежить гарна структура паски. Під час вимішування додаємо олію, це допомагає легше вимісити тісто. Тісто виходить доволі густе , але гарно розтягується і не рветься. Змащуємо олією, накриваю харчовою плівкою і залишаємо на 1 год у теплі. Тісто чудово підходить. Робимо першу обминку тіста, перемішуємо і додаємо сухофрукти, обережно вмішуємо, щоб тісто об’єдналося із
сухофруктами. Змащуємо олією, накриваємо і залишаємо в теплі ще на 1,5 год. Тісто готове. Обминаємо його і розкладаємо по формах. Наповнюємо форму не більше як на 1/3. У центр
встромлюємо шпажку, щоб виходило повітря і паска рівномірно підходила. Викладаємо на деко і залишаємо підходити, за бажанням прикрасити тістом без родзинок. Коли паски підросли, майже
зрівнялися з верхом форми, змащуємо їх жовтком, розчиненим водою, і вмикаємо духовку. Чекаємо декілька хвилин. Я випікаю за температури 170 C маленькі паски 30-40 хв., великі близько години. Режим – верх-низ.

Коментарі

  • Коментарів поки що немає.
  • Додати коментар