Замочіть вишню в коньяку та залиште на кілька годин. У чашу міксера помістіть борошно, дріжджі, 6 яєць і на невисокій швидкості вимішуйте гаком 5-6 хв. Вершкове масло наріжте кубиками, воно має бути не дуже холодним, але й не теплим. Додаємо масло, не перериваючи процес вимішування, у три етапи. Коли тісто добре вимішалося і відлипає від бортів чаші, додаємо 2 яйця та олію. Вимішуємо ще 10 хв.
Важливий момент! Олію я ароматизую зірочками бодяну. Нагріваємо олію до 45-50 градусів разом із бодяном, охолоджуємо і залишаємо на кілька днів. Густа олія, особливо оливкова, – дуже гарний абсорбент. Ви можете надати їй будь-якого смакового відтінку. Накриваємо харчовою плівкою або вафельним вологим рушником і даємо тісту підійти 1 годину за кімнатної температури. Тісто любить також вологість. В ідеалі – 90% вологості. Обминаємо тісто делікатно руками, тим самим випускаючи вуглекислий газ, що утворився внаслідок життєдіяльності дріжджів. Накриваємо знову харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 12–16 годин.
Форми змащуємо вершковим маслом, викладаємо кульки тіста, змащуємо верхівки яйцем і даємо підійти у тепленькому місці 2 години, вже нічим не накриваючи. Випікаємо за температури 150 градусів 20-30 хв. паски вагою 300-400 грам
Якщо не знайшли сушену вишню, візьміть заморожену і зробіть домашні цукати. Для цього потрібно розморозити ягоди та проварити в сиропі 2 хвилини (сироп: 100 мл води + 50 г цукру). Злити зайвий сироп через сито і відправити в духовку на 2-3 години за температури 90-100 градусів. Піде вся зайва волога, а ягоди при цьому залишаться соковитими, але вже не потечуть і не дадуть зайвий сік у тісто. Вийде дуже смачно.