Site logo

Паска з родзинками й цукатами від Тетяни Литвинової

  • 250 мл молока,
  • 18 г дріжджів,
  • 1-1,2 кг борошна,
  • 8 жовтків,
  • 5 білків,
  • 125 г сметани 15-20%,
  • 500 г цукру,
  • 250 г вершкового масла 82%,
  • 3 пакетики ванільного цукру,
  • 1 лимон (сік),
  • 1 лимон (цедра),
  • 1 ч. л. кардамону,
  • 250 г родзинок

Просійте борошно, щоб не було грудочок. Розігрійте молоко у каструлі на маленькому вогні, викладіть у миску, додайте борошно, дріжджі, перемішайте вінчиком до однорідної консистенції. Закрийте плівкою, викладіть в іншу миску з теплою водою, закрийте плівкою. Через 15-20 хвилин опара готова. Відділіть жовтки від білків, додайте цукор, окремо збийте білки та жовтки. Викладіть опару у миску, додайте білки, жовтки, додайте 5-6 столових ложок борошна, перемішайте, замісіть тісто. Має збільшитись вдвічі. Закрийте плівкою, залиште за кімнатної температури протягом 2 годин. Родзинки заздалегідь замочіть у ромі.
У готове тісто натріть на грубій тертці лимонну цедру, додайте розтоплене вершкове масло, ванільний цукор, сметану, лимонний сік, додайте частинами борошно, перемішайте. Замісіть тісто, додайте родзинки, вимішуєте протягом 30 хвилин. Закрийте плівкою, рушником та залиште на 3-4 години.
Викладіть тісто у формочки 12,5-13 см, залиште на 2-3 год. Розігрійте духовку до температури 160 градусів, відправте запікатись протягом 40 хвилин. Дістаньте з духовки, викладіть на решітку для охолодження. Задекоруйте глазур’ю.

Коментарі

  • Коментарів поки що немає.
  • Додати коментар