Site logo

Родинна паска на жовтках від Лізи Глінської

На 3 шт. по 450 г

Опара:
300 мл молока,
20 г свіжих пресованих дріжджів,
70 г цукру.

Дріжджове тісто:
Опара,
80 г жовтків,
120 г цукру,
7 г солі,
40 г свіжих пресованих дріжджів,
150 г вершкового масла (82%, кімнатної температури),
цедра апельсина та ваніль (за бажанням),
630 г борошна,
150-200 г родзинок,
40 мл чорного рому або коньяку.


Молочна глазур:
150 г згущеного молока,
40 г цукрової пудри,
50 г сухого молока.

Приготуємо опару.
Додати дріжджі та цукор в молоко та перемішати. Накрити харчовою плівкою й лишити за кімнатної температури на 30 хв.


Приготуємо дріжджове тісто.
У чашу міксера покласти: опару, жовтки, дріжджі, цукор, цедру апельсина, ваніль або ванільний цукор, вершкове масло, борошно та вимішувати тісто насадкою «крюк» або руками, приблизно 15-20 хв. Накрити тісто рушником, лишити при кімнатній температурі на 2 години. Додати, заздалегідь намочені в ромі, родзинки. Зазвичай, я лишаю їх просочитися в ромі на ніч. Розділити тісто на три частини по 480 г. Сформувати кульку, покласти її в паперову форму (діаметр – 13 см, висота – 8 см). Накрити рушником та лишити на 1-1,5 години. Випікати при 165 градусах (з конвекцією) – 40-45 хвилин. Після охолодження, покрити молочною глазур’ю та прикрасити.


Приготуємо молочну глазур.
Змішати всі інгредієнти. Одразу наносити на паску й прикрашати

Коментарі

  • Коментарів поки що немає.
  • Додати коментар