Site logo

Категорія: Рецепти

Кві 13
Паска на трьох жирах і коньяку від Марини Гармаш

Рецепти від Марини Гармаш завжди мають попит в господинь. Особливо часто читаємо прохання від них поділитися рецептами Марининої випічки, зокрема пасок. На прохання читачів публікуємо один з рецептів паски, глазурі і мастики, якою найкраще змащувати форми. «Хай вам пасочки вдаються», – побажала господиня Тісто Збийте яйця з цукром за допомогою міксера, введіть, не припиняючи збивати, […]

Кві 11
Медова паска від Лілії Цвіт

Опара: 1 л молока,100 г дріжджів,2 ст. л. цукру (від загальної кількості),10 ст. л. борошна (від загальної кількості). Здоба: 5 яєць,300 г масла 82%,1 ч. л. солі,300 г цукру,2 п. по 16 г ванільного цукру,50 г меду,1 ст. л. горілки,1 кг 900 г + 100 г борошна,100 мл олії,500 г сухофруктів Опара. У велику миску […]

Кві 09
Родинна паска на жовтках від Лізи Глінської

На 3 шт. по 450 г Опара:300 мл молока,20 г свіжих пресованих дріжджів,70 г цукру. Дріжджове тісто:Опара,80 г жовтків,120 г цукру,7 г солі,40 г свіжих пресованих дріжджів,150 г вершкового масла (82%, кімнатної температури),цедра апельсина та ваніль (за бажанням),630 г борошна,150-200 г родзинок,40 мл чорного рому або коньяку. Молочна глазур:150 г згущеного молока,40 г цукрової пудри,50 […]

Кві 07
Паска з вишнею від Ольги Мартиновської

Замочіть вишню в коньяку та залиште на кілька годин. У чашу міксера помістіть борошно, дріжджі, 6 яєць і на невисокій швидкості вимішуйте гаком 5-6 хв. Вершкове масло наріжте кубиками, воно має бути не дуже холодним, але й не теплим. Додаємо масло, не перериваючи процес вимішування, у три етапи. Коли тісто добре вимішалося і відлипає від […]

Кві 03
Паска за рецептом Володимира Ярославського

Спочатку у великому сотейнику розігріваємо молоко, щоб воно було теплим. Додаємо 50 г цукру та 200 г борошна і вимішуємо все до однорідної маси. Висипаємо в трохи теплу суміш сухі дріжджі, перемішуємо і даємо їм постояти в теплому місці 15-20 хв. Маса має суттєво піднятися. Так ви перевіряєте активність дріжджів. За потреби можна додати ще […]

Кві 02
Паска з шоколадом від Екстор Хіменеса-Браво

Для тіста Для глазурі: Все помістити в чашу блендера з насадкою гак і вимішувати рівно 10 хвилин (або руками). Потім додати 140 г молочного шоколаду шматочками, 100 г подрібненого смаженого фундука чи інших горіхів. Вимішувати 2 хвилини. Накрити вологим рушником і дати постояти 1 годину 40 хвилин за кімнатної температури. Розподілити у форми. Дати підійти […]

Кві 01
Паска з родзинками й цукатами від Тетяни Литвинової

Просійте борошно, щоб не було грудочок. Розігрійте молоко у каструлі на маленькому вогні, викладіть у миску, додайте борошно, дріжджі, перемішайте вінчиком до однорідної консистенції. Закрийте плівкою, викладіть в іншу миску з теплою водою, закрийте плівкою. Через 15-20 хвилин опара готова. Відділіть жовтки від білків, додайте цукор, окремо збийте білки та жовтки. Викладіть опару у миску, […]

Кві 01
З чим закрити березовий сік:10 найкращих рецептів

Не проґавте сезон березового соку!Закрийте березовий сік у банки з лимоном, апельсином, ківі, мороженими ягодами, ананасом, шипшиною, чорносливом, смородиною або цукерками «Дюшес»чи «Барбарис». Рецепти березового соку 1 Без додатків. На 3 л соку: цукор (від 3 ст. ложок до 1 скл.), на кінчик чайної ложки лимонної кислоти. Банки простерилізувати. У каструлі сік, цукор і лимонну […]